חברות הוגנות (ESG)
אביב בית השקעות הוא בוטיק השקעות ייחודי השואף למצוינות בביצועים, יחד עם ניהול על פי ערכים.
ערכים הוגנות תוצאות
אביב בית השקעות הוא בוטיק השקעות ייחודי השואף למצוינות בביצועים, יחד עם ניהול על פי ערכים.
ערכים הוגנות תוצאות
נתחיל מהשורה התחתונה: אנחנו משקיעים בחברות שמתנהלות בהוגנות כי אנחנו רוצים להשיג תוצאות טובות יותר.
אנחנו רוצים להרוויח יותר ובסיכון נמוך יותר. אנחנו רוצים גם לתרום את תרומתנו הצנועה להפיכת העולם למקום שטוב יותר לחיות בו, עבורנו ועבור ילדינו ונכדינו, לא נכחיש, אבל בלי השאיפה להרוויח יותר ובסיכון נמוך יותר, זה לא היה עובד.
בעולם אגב יש להוגנות קוד – ESG, ראשי תיבות של סביבה, חברה וממשל תאגידי, מושגים שמקפלים בתוכם את הנושא כולו. אנחנו קוראים לזה הוגנות, אבל זו בעצם אסטרטגית ESG.
בשנת 2012 הוצגה עבודה משותפת של דויטשה בנק ופרופ' ג'ורג' סרפים מאוניברסיטת הרווארד. במסגרת העבודה נבדקו למעלה ממאה מחקרים אקדמיים בנושא הוגנות בעסקים:
85% מהמחקרים האקדמיים שנבדקו הראו שחברות ששמות דגש על אחריות חברתית, סביבה וממשל תאגידי, הציגו ביצועי שוק טובים יותר. 89% מהמחקרים הראו שחברות אלו נהנו מדוחות כספיים משופרים ו-100% מהמחקרים אישרו שהחברות נהנו מעלויות נמוכות יותר בגיוסי הון, כיוון שהמשקיעים ראו בהן חברות עם סיכון נמוך יותר. כשערכים טובים מובילים לפוטנציאל רווח גבוה יותר ובסיכון נמוך יותר, וזה מגובה במחקרים אקדמיים, הסיפור כבר אחר לגמרי.
בשנת 2016 דויטשה בנק בדקו כבר כ-2,000 מחקרים.
שיעור ניכר מהמחקרים הצביעו על כך שהשקעת ESG משפרת את התשואה בטווח הארוך. פחות מ-10% מהמחקרים הראו תוצאות הפוכות. גם חברת ההשקעות הגלובלית מורגן סטנלי (MSCI) הצביעה על כך שחברות ESG נוטות להציג תזרים מזומנים חזק, עלויות מימון נמוכות יותר ושווי גבוה יותר.
מחקר שערכה IBM בקרב עשרות אלפי צרכנים מ-29 מדינות, הראה תוצאות מעניינות. כשליש מהנסקרים אמרו שבמהלך 2019 הפסיקו לרכוש מותגים שאהבו, כיוון שהתנהלות החברה או אופי והרכב המותג לא תאמו את הערכים שלהם. 70% מהנסקרים העידו שהם מוכנים לשלם עד 35% יותר, עבור מוצרים ידידותיים לסביבה.
חלק הולך וגדל בציבור, הן בארץ והן בעולם, עושה העדפות ערכיות בין אם בצריכה הפרטית, בהשקעות ובתחומים אחרים. בעידן המידע בו כמעט כולם יודעים כמעט הכל, הטובים מרוויחים יותר. פשוט.